Čokoladne praline
Praline iz vaše kuhinje, a pri tome savršeno jednostavne i ukusne.
Sastojci:
2,5 dl slatke pavlake
250 g putera
500 g Schoghetten tamne čokolade
100g mlevenih + 50g sitno seckanih lešnika
1 kesica kapućina
1-2 kašike likera od čokolade
Čokoladna glazura:
200 g Schoghetten tamne čokolade
6 Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Sastojci:
Ganache napravite tako što ćete otopiti na tihoj vatri slatku pavlaku i puter. Kada provri, potrebno je skloniti sa šporeta i dodati tamnu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi i smesa ne bude kompaktna. Zatim smesu podelite na tri jednaka dela:
čokoladna smesa i 100 grama mlevenih lešnika
čokoladna smesa i kesica kapućina
čokoladna smesa plus krem liker od čokolade
Sve tri smese stavite u frižider, dok se ne stegnu.
Pravite male kugle a zatim ih zamrznite.
Nakon toga, smrznute kuglice uvaljajte u čokoladnu glazuru. U glazuru za kuglice sa lešnicima, možete dodati i 50 g sitno seckanih lešnika. Kuglice takođe možete uvaljati i u kokosovo brašno, cimet, čokoladne mrvice ili u sredinu staviti lešnik, brusnicu, orah.