POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladne tortice za dvoje

Čokoladne tortice za dvoje

Pripremite se na najbolji način za sutrašnji dan, pridavali mu na značaju ili ne. Obradujte voljenu osobu i sebe ovim divnim kremastim tortama.

Sastojci za dve tortice:

Biskvit:

 

Krem od čokolade:

 

Premaz od borovnica:

  • 100 g zamrznutih borovnica
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • malo brašna

 

Fil od krem sira:

 

Za dekoraciju:

 

Priprema:

Dva mala kalupa veličine 8 cm premažite maslacem i pospite sa svih strana kakaom (naš predlog, umesto kalupa mogu vam poslužiti i dve konzerve od graška). Rernu zagrejte na 170°C. Umutite jaje i smeđi šećer pa dodajte vanilu, so, ekstra devičansko maslinovo ulje i mleko pomešano s limunovim sokom. Dodajte zatim mešavinu brašna, kakaa i sode bikarbone. Lagano promešajte, podelite na dva dela pa naspite u kalupe. Pecite oko pola sata.

Biskvit ostavite da se prohladi u kalupima, a zatim tankim nožem prođite oko rubova skroz do dna i lagano istresite biskvite. Obavijte biskvite prozirnom folijom, pa ih stavite u frižider. Dok se biskviti hlade pripremite filove i namaz od borovnice. Borovnice pomešajte s limunovim sokom, smeđim šećerom, vanilom i brašnom pa kuvajte na laganoj vatri dok se sav šećer ne otopi i borovnice ne puste tečnost. Zatim pojačajte vatru i kuvajte dok ne dobijete gustu masu. Ostavite da se ohladi.  

Maslac i krem sir izmiksajte sa smeđim šećerom u prahu. Potom smesu izmiksajte sa slatkom pavlakom. Takođe ostavite da se prohladi. Tamnu čokoladu i maslac izmiksajte zajedno. Zatim pomešajte i izmiksajte sa slatkom pavlakom. Ostavite da se prohladi.

Bananu isecite na kolutove debljine 2 mm. Svaki biskvit presecite na četiri dela. Na prvi deo poređajte pet kolutova banane pa premažite s delom krema od čokolade. Stavite drugi biskvit pa ga premažite borovnicama i polovinom fila od krem sira. Poklopite trećim biskvitom pa ponovite postupak s bananama i kremom od čokolade pa na kraju stavite zadnji biskvit, onaj koji je prilikom pečenja bio na dnu. Sve isto ponovite i s drugom torticom.

Hladne tortice premažite tankim slojem slatke pavlake, zatim ohladite pa premažite ostatkom slatke pavlake. Maslac i naseckanu čokoladu otopite na pari i dobro promešajte. Pustite 10-ak minuta da se smesa ohladi pa prelijte preko hladnih tortica.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.