Čokoladne trufle
Oni koji vole neobične ukuse, kombinuju čokoladu s raznim sastojcima, uživaće u ovoj poslastici.
Sastojci:
125 g slatke pavlake
350 g Schogetten mlečne čokolade
75 g putera
3 kašike likera od pomorandže
2 kašičice cimeta
Za dekoraciju:
seckani pistaći, bademi ili lešnici
kakao
šećer u prahu
Priprema:
Čokoladu sitno iseckajte. Zagrejte slatku pavlaku u šerpi i dodajte puter. Polako istopite čokoladu u toplom kremu od pavlake. Začinite s malo cimeta i likerom od pomorandže i dobro izmešajte masu.
Ostavite mešavinu za trufle da se polako hladi oko dva sata, a poslednjih sat vremena u frižideru. Uzmite malu količinu mešavine pomoću dve kašike.
Ruke treba da vam budu što je hladnije moguće, a najlakše ćete ih ohladiti ako u posudu stavite led i s vremena na vreme ohladite u njemu ruke. Rukama oblikujte loptice. Potom ih ubacite u mešavinu seckanog koštunjavog voća po izboru, kakaa i šećera u prahu.