Čokoladni badem kolač
Ovaj čokoladni kolač će vas oduševiti svojim ukusom, divan je i topi se u ustima!
Sastojci:
250 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)
60 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
100 g Azucar Demero šećera u prahu (možete poručiti OVDE)
150 g maslaca
5 g instant kafe
1 kašika ruma
120 g mlevenih badema
5 žumanaca
5 belanaca
so
limunov sok
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa 60 g smeđeg šećera. Na pari ili na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac. U otopljenu čokoladu i maslac dodajte instant kafu, rum i mlevene badame. Sve to dodajte u umućena žumanca i smeđi šećer i dobro promešajte da se sjedini.
Belanca mutite dok ne dobijete laganu penu i onda dodajte postepeno smeđi šećer u prahu, malo soli i limunovog soka. Mutite dok ne dobijete čvrsti šlag.
Lagano dodajte umućena belanca u tamnu smesu od jaja i čokolade i sve rukom lagano izmešajte.
Pripremite pleh i podmažite maslacem i stavite papir za pečenje. Uspite smesu i lagano poravnajte. Rernu ugrejte na 180' i pecite oko 25-30 min. Gotov kolač pospite sećerom u prahu, ili ukrasite bademom i poslužite.