Čokoladni brauni sa tikvicama
Predstavljamo vam neobičan recept za čokoladne braunise sa tikvicama! Ulepšajte sebi dan!
Sastojci:
1/2 šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
200 g Azucar Demero smeđeg šećera
400 g, narendanih oljušćenih svežih tikvica
100 grama mlevenih oraha ili lešnika
400 g brašna
100 g kakaa
1/2 kašičice soda bikarbone
1 kašičica soli
2 kesice vanilin šećera
Za čokoladnu glazuru:
100 g Schogetten tamne čokolade
100 ml pavlake za kuvanje
Sastojci:
Pomešajte ekstra devičansko ulje, smeđi šećer i vanilu u velikoj posudi i dobro umutite sve zajedno. Potom u posebnoj činiji izmešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i so.
Sve pomešajte sa prethodno umućenim smeđim šećerom i ekstra devičanskim maslinovim uljem. Dodajte u smesu narendane tikvice i lešnike ili orahe i ostavite da odstoji sve zajedno desetak minuta.
Podmažite posudu za pečenje i lepo razvijte masu po plehu. Pecite na temperaturi od 200 stepeni pola sata.
Umućenu pavlaku za kuvanje sipajte u posudu i stavite da se zagreje. Kada počne da ključa, sklonite je sa vatre i dodajte u nju komade čokolade kako bi se istopila. Zatim takvu glazuru prelijte preko pečenih braunisa i ostavite da se ohladi.