Čokoladni cheesecake
Kada želite počastiti sva svoja čula, pomešajte ove slatke sastojke u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema, i još brže jede. Ako ste ljubitelj stare, dobre cheesecake poslastice, ovaj recept će Vas još više oduševiti!
Potrebno je:
• 150 grama čokoladnog vafl keksa
• 100 grama maslaca
• 300 grama Schogetten tamne čokolade
• 200 grama sira mascarpone
• 200 grama svežeg kravljeg sira
• 200 grama šećera u prahu
• 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca. Pecite u rerni samo pet minuta.
Mikserom umutite slatku pavlaku, dodajte mascarpone i sveži sir, šećer u prahu, i omekšanu ali ne vruću čokoladu. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je prelijte na podlogu od keksa.
Ostavite ovako pripremljenu tortu od sira u frižider na nekoliko sati da se smesa stvrdne.
Za glazuru možete iskoristiti samo topljenu čokoladu, ali je još ukusnije da pomešate slatku pavlaku, čokoladu i šećer u činiju i topite na blagoj vatri dok se sasvim ne sjedine. Zatim prelijte tortu i ostavite da se hladi oko 1 sat. Ukrasite omiljenim sirupom ili voćem. Prijatno!