Čokoladni hleb sa lešnicima
Čokoladan i zdrav. Sjajna poslastica, veoma praktična za poneti. Komadići čokolade daju na sočnosti dok će ekstra devičansko maslinovo ulje doprineti osvežavajućoj aromi.
Sastojci:
- 250 g integralnog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 3 kašike meda
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 jaje
- 100 g Schogetten tamne čokolade
- 1 šaka lešnika
- 250 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a potom stavite lešnike koje ste rasporedili po papiru za pečenje. Lešnike pecite do 10 minuta.
Pomešajte integralno brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i dodajte prstohvat soli. U sredini napravite rupu pa dodajte jaje, rastopljeno ekstra devičansko maslinovo ulje, med i mleko. Sve sastojke dobro promešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Potom dodajte iseckane lešnike i izmrvljenu čokoladu.
Čokoladni hleb pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Služite uz kafu.