Čokoladni kakao rum kuglof
Radujemo se predstojećim praznicima, a vi?
Sastojci:
3 jaja
150 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
1 čaša jogurta
200 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
250 g oštrog brašna
1 kesica vanilin šećera
100 g čokoladnih mrvica
1 kesica vanilin pudinga
1 kesica praška za pecivo
2 kašičice kakaa
2 kašičice ruma
100 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)
Priprema:
U činiji umutite jaja, smeđi šećer i vanilin šećer, pa dodajte jogurt i ekstra devičansko maslinovo ulje. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i puding. Od mase odvojite manji deo, pa u njega dodajte izmešan kakao sa rumom i sjedinite.
U kuglof sipajte žutu masu, pospite čokoladne mrvice pa preko sipajte tamnu masu i štapićem malo izmešajte sa žutom. Pecite na 180 C oko 40 minuta.
Prohlađeni puding prelijte otopljenom tamnom čokoladom na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.