Čokoladni kolač iz mikrotalasne
Ovaj ultra brzi čokoladni kolač je savršen kao poslastica za “kasne sate“, kao i za momente kada želite nešto slatko što pre! Neverovatno jednostavan i brz, a pritom savršeno ukusan, sigurno će postati deo vaših rituala uz omiljeni napitak.
Za jednu osobu potrebno je:
• 1 šolja za kafu
• 4 kašike brašna
• 4 kašike šećera
• 2 kašike kaka
• 1 jaje
• 3 kašike mleka
• 3 kašike ulja
• Malo ekstrakta vanile
• 3 štanglice usitnjene Frankonia Nougat čokolade
• 1 kašika kikiriki putera (po želji)
• Čokoladni sirup (po želji)
• Kriška limuna (po želji)
Priprema:
Sipajte suve sastojke u šoljicu, dobro izmešajte viljuškom. Dodajte jaja i dobro izmešajte. Dodajte mleko, ulje i vanilu i dobro sjedinite. Dodajte čokoladu i malo putera od kikirikija, ako želite. Stavite šoljicu u mikrotalasnu na tri minuta na 1000 vati. Kolač će iskipeti iz šoljice. Ostavite da se ohladi 2 minuta, a zatim izvadite na tacnu, prelijte čokoladnim sirupom i ukrasite kriškom limuna. Naravno, slađe je ako ovaj kolač pripremite za dvoje. Prijatno!