Čokoladni kolač od samo dva sastojka
Zvuči vam neverovatno, ali ovaj kolač zaista postoji, neopisivo je lagan i topi se u ustima.
Sastojci:
300 g Schogetten crne čokolade
10 jaja
150 g Schogetten crne čokolade za glazuru
Pripreme:
Zagrejte rernu na 250 stepeni, podmažite kalup i pokrijte ga papirom za pečenje. Otopite čokoladu na pari, pa napravite sneg od 10 belanaca. U drugoj posudi umutite žumanca i dodajte ih u rastopljenu čokoladu. Zatim u ovu masu dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca i mešajte, postepeno dodajući ostatak belanaca. Ne preterujte s mešanjem da bi masa zadržala formu. Sipajte u kalup i pecite tačno osam minuta.
Hladite na sobnoj temperaturi oko pola sata, a onda u frižideru 12 sati ili preko noći. Tek onda prelijte tankim slojem glazure od čokolade i služite sa svežim voćem.