Čokoladni kolač s bundevom
Odličan čokoladni biskvit, s ukusnim kremom od bundeve i cimeta, za prve dane jeseni.
Sastojci
Biskvit:
4 jaja
180 g brašna
1/2 praška za pecivo
180 g Azucar Demero smeđeg šećera
50 g kakaa u prahu
150 ml mleka
100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Krem od bundeve:
500 g pirea od bundeve
200 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice muskatnog oraščića
1 kesica želatina u prahu
300 ml slatke pavlake
Čokoladni krem:
200 ml slatke pavlake
100 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Za pripremu biskvita umutite penasto jaja sa smeđim šećerom pa dodajte mleko, ekstra devičansko maslinovo ulje i kakao. Zatim lagano umešajte brašno i prašak za pecivo.
Smesu izlijte u kalup za pečenje obložen papirom i pecite 25 minuta na temperaturi od 180 ºC. Čačkalicom proverite je li testo pečeno. Ohlađeni bisvkit presecite po pola po sredini tako da dobijete dva pravougaonika.
Želatin ostavite da nabubri. Slatku pavlaku izmiksajte sa smeđim šećerom u prahu, cimetom i muskatnim oraščićem pa dodajte pripremljeni pire od bundeve i otopljeni želatin. Krem ostavite sat vremena u frižideru da se stegne.
Za pripremu čokoladnog krema slatku pavlaku zagrejte do ključanja pa dodajte tamnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
Biskvit premažite polovinom čokoladnog krema pa namažite krem od bundeve. Nanesite malo više od polovine krema, a ostatak ostavite za dekoraciju. Prekrijte kolač drugim biskvitom, premažite ostatkom čokoladnog krema. Ostatak krema od bundeve iskoristite da ukrasite kolač. Ostavite da se prohladi.