Čokoladni kolač s crnim vinom
Prekrasan spoj čokolade i crnog vina, uverite se i sami.
Sastojci za biskvit:
250 g brašna
2 kašičice kakaa
1 prašak za pecivo
200 g Azucar Demera smeđeg šećera
2 kesice vanilin šećera
4 jaja
250 g otopljenog maslaca
100 ml crnog vina
150 g sitno naseckane Schogetten čokolade po želji
125 ml crnog vina
Glazura:
100 g Shogetten tamne čokolade
100 g Schogetten mlečne čokolade
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
70 g maslaca
Priprema:
Prosejte brašno s kakaom i praškom za pecivo. Ostale sastojke dodajte redom i kratko izmiksajte da dobijete homogenu smesu.
Biskvit izlijte u podmazan pleh i poravnajte ga. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 25 minuta. Još topao kolač prelijte crnim vinom. Pokrijte prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Potom rastopite čokoladu s uljem i maslacem uz stalno mešanje. Skinite s vatre i mešajte dok se sastojci ne povežu. Glazuru prelijte preko kolača.