Čokoladni kolač s kruškama
Nema tog voća koje ne bi volelo da se nađe u društvu kraljice slatkiša, tamne čokolade.
Sastojci:
200 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)
4 jaja
3 zrele kruške
80 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)
90 g brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
100 g maslaca
Priprema:
Ogulite kruške i narežite ih na kockice. Odvojite belanca od žumanaca. Od belanaca napravite čvrst šlag. Žumanca umutite sa smeđim šećerom i vanillin šećerom.
Dodajte brašno i prašak za pecivo. Otopite tamnu čokoladu i maslac na laganoj vatri i još toplo umešajte u testo. Dodajte šlag od belanaca i kruške. Pleh premažite maslacem i pecite oko 15 min na 180°C.