Čokoladni kolač sa jogurtom
05.01.2017.
Produžite praznike, počastite se ovim vrhunskim kolačem!
Vreme pripreme: 30 min
Recept za 15 parčića
Sastojci:
Za testo:
- 2 čaše jogurta
- 2 šolje Azucar Demerara smeđeg šećera
- 1šolja Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 šolje brašna
- 1 kašičicasode bikarbone
- 2 kašike kakaa
Za preliv:
- 4 kašike mleka
- 3 kašike Azucar Demerara smeđeg šećera
- 100 g Schogetten tamne čokolade
- 125 g putera
Priprema:
Sve sastojke za testo sjediniti, dobro izmešati, usuti u vatrostalnu činiju i peći na 200 C oko 20 minuta.
Za pripremu fila na tihoj vatri kuvati, uz neprekidno mešanje, rastopljenu tamnu čokoladu, smeđi šećer, mleko i puter.
Tako pripremljenu vrelu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.