Čokoladni kolač sa kafom i bademima
Kao što i sam naziv naslućuje – prava egzotika ukusa.
Sastojci:
3 jaja
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
140 g brašna
125 g maslaca
1,5 dcl mleka
100 g Schogetten tamne čokolade
200 g mlevenih oraha
60 g mlevenih badema
1 kašičica praška za pecivo
oko 50 g badema za dekoraciju (po želji)
Sirup:
2 dcl vode
200 g Azucar Demero smeđeg šećera
2 dcl kafe espresso ili obične
Priprema:
Na pari zajedno otopite maslac tamnu čokoladu. Dobro mikserom umutite jaja i smeđi šećer, dodajte brašno, badem, mleko i prasak za pecivo. Izmešajte pa dodajte otopljenu čokoladu i na kraju orahe. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kolač ostavite da se skroz ohladi. Na jakoj vatri kuvajte vodu i šećer oko pet minuta, dodajte kafu i toplim sirupom prelijte hladan kolač. Pre služenja ostavite u frižideru najmanje dva sata da kolač dobro upije sirup.