Čokoladni kolač sa kesten pireom
Neodoljivi kolač od čokolade i kestena, da nam ugreje ove poslednje letnje dane.
Sastojci:
Za koru:
100 g brašna
1 kesica pudinga od čokolade
100 g maslaca
80 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
1 kesica vanilin šećera
1 jaje
1 kašika džema od kajsija
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice cimeta
malo soli
2 kašike mleka
Za fil:
100 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)
500 ml slatke pavlake
250 g zaslađenog kesten pirea
Za preliv:
150 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)
20 g maslaca
1 kašika mleka
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za puding, prašak za pecivo, cimet i so.
U drugoj posudi izmiksajte omekšali maslac sa smeđim šećerom i vanilin šećerom i kada dobijete penastu masu, dodajte jaje i kašiku džema od kajsija, pa mešajte da se sve sjedini.
Pomešajte ovu smesu sa suvim sastojcima i sipajte u manji kalup sa obručem obložen pek-papirom. Rasporedite smesu i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Gotovu koru ohladite, pa je poprskajte vrelim mlekom.
U 200 ml zagrejane slatke pavlake rastopite tamnu čokoladu i ostavite da se ohladi, a od preostale pavlake umutite čvrst šlag. U ohlađenu čokoladu umešajte šlag i kesten pire, pa rasporedite na koru u kalupu i ostavite u frižideru da se stegne. Pre posluživanja prelijte otopljenom čokoladom.