POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni kolač sa kesten pireom

Čokoladni kolač sa kesten pireom

Neodoljivi kolač od čokolade i kestena, da nam ugreje ove poslednje letnje dane.

Sastojci:

Za koru:

100 g brašna    

1 kesica pudinga od čokolade

100 g  maslaca 

80 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

1 kesica  vanilin šećera 

1 jaje

1 kašika džema od kajsija

1 kašičica praška za pecivo        

1/2 kašičice cimeta       

malo soli

2 kašike mleka 

Za fil:

100 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

500 ml slatke pavlake   

250 g zaslađenog kesten pirea

Za preliv:           

150 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

20 g maslaca    

1 kašika mleka 

 

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za puding, prašak za pecivo, cimet i so.

U drugoj posudi izmiksajte omekšali maslac sa smeđim šećerom i vanilin šećerom i kada dobijete penastu masu, dodajte jaje i kašiku džema od kajsija, pa mešajte da se sve sjedini.

Pomešajte ovu smesu sa suvim sastojcima i sipajte u manji kalup sa obručem obložen pek-papirom. Rasporedite smesu i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Gotovu koru ohladite, pa je poprskajte vrelim mlekom.

U 200 ml zagrejane slatke pavlake rastopite tamnu čokoladu i ostavite da se ohladi, a od preostale pavlake umutite čvrst šlag. U ohlađenu čokoladu umešajte šlag i kesten pire, pa rasporedite na koru u kalupu i ostavite u frižideru da se stegne. Pre posluživanja prelijte otopljenom čokoladom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.