Čokoladni kolač sa kikiriki puterom
Isprobajte ovu atraktivnu kombinaciju čokolade i kikirikija i prenesite nam vaše utiske.
Sastojci:
115 g putera
150 g Azucar Demero smeđeg šećera
1 jaje
1 kašičica arome vanile
210 g oštrog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
100 g Schogetten tamne čokolade
150 g kikiriki putera
Priprema:
Okrugli pleh prečnika 20 cm blago premažite sa malo putera. Omekšali puter stavite u plastičnu posudu i izmiksajte sa šećerom, oko pet minuta. Dodajte jaje i kašičicu arome vanile, pa još jednom dobro izmešajte mikserom dok se lepo ne sjedini i postane penasto.
Potom dodajte brašno i prašak za pecivo, pa lagano izmešajte kašikom dok se sve ne poveže u finu smesu. Na samom kraju dodajte i čokoladu i lagano promešajte.
Polovinu smese nanesite u kalup i ravnomerno rasporedite kašikom. Premažite kikiriki puterom vodeći računa da ga ne nanesete baš skroz do ivica. Uzimajte kašikom male količine preostale smese i nanosite polako dok ne pokrijete kolač u potpunosti.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25 minuta, odnosno dok ne dobije lepu zlatno žutu boju.