Čokoladni kolač sa lešnicima i pistaćima
Prosto ćete obožavati ovu kombinaciju ukusa, prava poslastica za sladokusce.
Sastojci:
4 jaja
so
60 g Azucar Demero smeđeg šećera
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 g mlevenih lešnika
150 g mlevenih pistaća
300 ml slatke pavlake
70 g Schogetten tamne čokolade
2 kašike hladne kafe
Priprema kore:
4 belanca sa malo soli ulupajte u čvrst sneg, zatim dodajte smeđi šećer, lešnike, brašno i prašak za pecivo. Izlijte pola smese u kalup. Svaku koru pecite na 170 stepeni po 20 minuta.
Priprema fila:
4 zumanca i tamnu čokoladu rastopite na pari i smesu ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku ulupajte u čvrst sneg i dodajte 50 g pistaća i dve kašike hladne kafe. Umutite fil i sjedinite sa filom od čokolade.
Filujte kolač - kora, fil i pospite 50 g pistaća i postupak ponovite još jednom. Ostavite da se dobro ohladi.
Savet: Ukoliko niste u mogućnosti da nađete pistaće bez soli, uzmite slane, oljuštite i isperite u hladnoj vodi a zatim osušite.