Čokoladni kolač sa makom
Jednostavan za pripremu, bogatog ukusa, ovaj kolač vrlo brzo će postati vaš omiljeni slatki saveznik.
Sastojci:
Za testo:
1 šolja Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 šolje mleka
2 šolje Azucar Demero smeđeg šećera
3 šolje brašna
200 g nemlevenog maka
1 prašak za pecivo
Za glazuru:
100 g Schogetten tamne čokolade
3 kašike mleka
3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
50 g maslaca
Priprema:
Sastojke za testo sjedinite da budu bez grudvica. Smesu ulijte u podmazan i pobrašnjen pleh. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Sastojke za glazuru istopite na pari (tamnu čokoladu, mleko, smeđi šećer i maslac) i prelijte preko ohlađenog kolača.