Čokoladni kolač sa Riccota sirom
Tajni sastojak ovog kolača je šoljica sveže kafe, koja pojačava ukus čokolade i čini ovaj kolač mekanim i sočnim.
Potrebno vam je za koru:
Maslac za podmazivanje
1 ¾ šoljice brašna
2 šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
3/4 šoljice kakaa
2 kašike praška za pecivo
1 kašika sode bikarbone
1 kašika soli
1 šoljica neobranog mleka
1/2 šoljice Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
2 jaja, na sobnoj temperaturi
1 šoljica sveže, vruće kave
Priprema:
Zagrejte rernu na 350 stepeni. Namažite maslacem i pospite brašnom dve okrugle posude. Pomešajte suve sastojke u činiji za mikser. Izmešajte dok se ne ujednače. Dodajte polako mokre sastojke u suve miksajući lagano. Dodajte kafu na kraju. Ulijte u pripremljen kalup i pecite 35 - 40 minuta. Ohladite pre glazure.
Za fil:
2 oljice ricotta sira
1/4 šoljice šećera u prahu
1/2 kašike vanile
Mrvice čokolade
Za dekoraciju:
kakao
Priprema:
Pomešajte sir, šećer, vanilu i mrvice čokolade dok se ne ujednače. Nakon što se kolač ohladi, nanesite debeli sloj fila između dve kore. Ostavite da odstoji u frižideru, a pre posluženja pospite kakaom. Prijatno!