Čokoladni kolač sa rumom
Uverite se sami koliko brzo će vas ovaj kolač sa rumom i vinom osvojiti.
Sastojci:
- 200 g Azucar Demero smeđeg šećera
- 200 g putera
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica cimeta
- 4 jajeta
- 2 kašike ruma
- 2 kašike kakaa
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 150 g rendane Schogetten tamne čokolade
- 50 ml crvenog vina
Priprema:
Puter, smeđi šećer, vanilin šećer i cimet penasto umutite i dodajte jedno po jedno jaje. Mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi, pa sipajte rum. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Umešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i lagano sipajte vino. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup i pecite oko jedan sat. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Kolač po želji pospite prah šećerom.