Čokoladni kolač za pet minuta
Ovo je možda najbrži čokoladni kolač. Za njegovu pripremu dovoljna je jedna šolja ili činija i mikrotalasna pećnica. Ukusan, vazdušast desert za sve ljubitelje čokolade.
Sastojci za jednu veću porciju:
4 ravne kašike brašna
2 kašike kakaa
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
1 jaje
3-4 kašike mleka
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1/4 kašičice praška za pecivo ili sode bikarbone
50 gr izlomljene Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Stavite u činiju kakao, smeđi šećer, brašno i prašak za pecivo i promešajte. Dodajte prethodno viljuškom umućeno jaje i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Potom sipajte ulje, mleko i ponovo dobro promešajte. Na kraju dodajte izlomljenu čokoladu i promešajte.
Pripremljena sirova smesa treba da zauzima ne više od polovine činije, zato što kolač intenzivno raste za vreme pečenja. Stavite činiju u mikrotalasnu pećnicu na najveću temperaturu na tri minuta. Izvadite kolač iz pećnice, sačekajte da se malo prohladi i možete da ga poslužite. Možete ga preliti voćnim sirupom, posuti rendanom čokoladom ili sećerom u prahu.