Čokoladni kolači od leblebije
Evo jednog slatkog recepta za zdrave kolačiće od leblebije, sa neizostavnom tamnom čokoladom.
Sastojci:
400 g leblebija
120 g putera od kikirikija
3 kašike meda
2 kašičice ekstrakta vanile
1/2 kašičice soli
na vrh kašičice praška za pecivo
na vrh kašičice sode bikarbone
50 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u pleh stavite papir za pečenje. Sve sastojke osim čokolade ubacite u blender i mutite dok ne dobijete jednoličnu kremastu smesu. Leblebiju pre toga skuvajte. Potom kašikom ili rukama umešajte čokoladne kockice, tako da ostanu cele, ali deo ostavite sa strane, za posipanje smese.
Smesu prespite u pleh i poravnjajte po vrhu pa po njoj prospite preostale čokoladne lomljene kockice pa ih lagano utisnite u smesu. Pecite 20 do 25 minuta. Pazite da se ne prepeče jer će smesa biti previše suva.
Izvadite iz rerne, ostavite oko 20 minuta da se ohladi, pa služite.