Čokoladni kolači sa Grabower šampitama
Koliko zabave na jednom mestu, pogotovo kad se kombinuju tamna čokolada i šampite.
Sastojci:
3 šolje brašna
250 g Schogetten tamne čokolade
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
2 jaja
1 šolja putera
3/4 šolje Azucar Demero smeđeg šećera
2 kašičice ekstrakta vanile
2 šolje lešnika
1 pakovanje Grabower kusse šampita
Priprema:
Pre nego što počnete da pripremate kolač, minimum dva sata ranije stavite šampite u zamrzivač. Puter stavite da odstoji na sobnoj temperaturi.
Zagrejte rernu na 160 stepeni celzijusovih. U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, kašičicu soli i ostavite sa strane.
U drugoj posudi uspite puter, jaja, smeđi šećer i vanilu. Čokoladu otopite na pari i dodajte je ovim sastojcima. Miksajte dok ne dobijete gustu smesu. Lagano ovoj smesi dodajte mešavinu suvih sastojaka i mešajte varjačom. Izmrvite lešnike i stavite ih u testo. Ostavite testo da odstoji pola sata.
Izvadite šampite iz zamrzivača i isecite ih na manje komade. Na pleh stavite prvo jedan teo testa, poređajte šampite, pa potom ostatak testa. Pecite oko 8 minuta kako se šampite ne bi rastopile.