Čokoladni krem sa viskijem
Slatko i alkohol i zabava može da počne!
Sastojci:
150 g Schogetten mlečne čokolade
100 g Schogetten crne čokolade
1 jaje
1 žumance
2 kašike šećera u prahu
3 kašike viskija
2 kašičice rendane kore limuna
300 ml slatke pavlake
Priprema:
Rastopite obe čokolade u sudu na pari. Jaje i žumance umutite mikserom. Umešajte u jaja prohlađenu čokoladu. Dodajte viski i koru limuna i stavite u frižider da se prohladi.
Čvrsto umutite slatku pavlaku i umešajte pažljivo u krem iz frižidera. Sipajte dobijeni krem u četiri čaše i stavite u frižider da se hladi oko tri sata. Ukrasite po želji komadićima čokolade i kakao prahom.
Rastopljenu čokoladu razlijte po mermernoj ploči ili nauljenom plehu. Kad se čokolada potpuno stegne, sastružite je u komadima pomoću kuhinjske špahtle i time ukrasite desert.