Čokoladni mafini sa bundevom
Ovakve mafine još niste probali! Bundeva, čokolada i vanila predstavljaju neobičnu kombinaciju, ali ćete se uveriti da zajedno čine vrhusnku jesenju poslasticu...
Potrebno je:
• 2 šoljice istopljene Frankonia čokolade (koja umesto saharoze sadrži fruktozu)
• 3 i po šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
• 1 i po šoljica Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
• 1 1/2 kašičice ekstrakta vanile
• 1/2 šoljice kakaa
• 1 1/4 kašičice cimeta
• 3 3/4 šoljice brašna
• 1 1/2 kašičice soli
• 1 1/2 kašičice praška za pecivo
• 1 1/4 kašičice sode bikarbone
• 3 jaja
• Pasirana bundeva
Priprema:
U činiji pomešajte kakao, brašno, šećer, so, prašak za pecivo, sodu i cimet. Ostavite sa strane.
U drugoj činiji dobro izmešajte jaja, bundevu, ulje i vanilu. Umešajte, potom, suve sastojke u mokre sastojke. Mešajte dok se ne ujednači i onda dodajte čokoladu. Dobro izmešajte. Sipajte, potom, tu smesu u pleh za mafine, otprilike ¾ do vrha.
Pecite na maksimalnoj temperaturi oko 20 minuta ili dok ne vidite da je sasvim pečeno. Uživajte!