Čokoladni minjoni sa kokosom
Slatke male čokoladne kocke, umivene tropskim ukusom kokosa, učiniće ovo leto egzotičnijim.
Sastojci:
1 dl slatke pavlake
250 g maslaca
200 g Azucar Demero smeđeg šećera
250 g kokosa
Za preliv:
150 g Schogetten crne čokolade
70 g maslaca
Priprema:
U posudu za kuvanje stavite slatku pavlaku, maslac i smeđi šećer i otopite ih na srednjoj temperaturi. Kada smesa provri, dodajte 250 g kokosa i sve sjedinite.
Pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje i izlijte smesu, pa je stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne. Kad se smesa stegla, dasku za sečenje obložite papirom pa prebacite kolač čije ste ivice lagano odvojili od pleha. Skinite papir i secite kolač na male četvrtaste oblike.
Svaki uvaljajte u glazuru koju ste dobili otapanjem crne čokolade i maslaca.