Čokoladni mus sa malinama
Čokolada i maline – dovoljan razlog da se radujete ponedeljku.
Sastojci:
250 ml pavlake za kuvanje
150 g Schogetten tamne čokolade
50 g Schogetten mlečne čokolade
3 jaja
1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
2 kašike Demerara smeđeg šećera u prahu sa vanilom
maline
kokosovo brašno
Priprema:
Zagrejte pavlaku pa joj dodajte iseckane čokolade. Ostavite da se čokolada istopi. Razdvojte žumanca od belanaca. Belanca stavite u veliku činiju, dodajte 1 kašiku smeđeg šećera i mikserom dobro umutite. Sipajte 1 kašiku smeđeg šećera u prahu i ponovo mutite. Dodajte drugu kašiku smeđeg šećera u prahu i mutite sve dok ne dobijete čvrstu smesu.
Dodajte žumanca u pavlaku i čokoladu i mešajte dok smesa ne postane glatka i homogena. Dodajte čokoladnu smesu iz 2-3 puta u belanca i sve vreme mešajte. Stavite smesu u posude i ostavite ih u frižideru oko 1 sat ili u zamrzivaču 15 min.
Pospite pola musa kokosovim brašnom i ukrasite malinama.