Čokoladni mus sa pistaćima
Probajte ovaj slatki izazov kojem ne možete odoleti.
Sastojci:
Za mus:
2 jaja
200 g Schogetten tamne čokolade
100 g Azucar Demero smeđi šećer
1 kašika kakaa
200 ml slatke pavlake
so
Za karamelizovane pomorandže:
1 pomorandža
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
50 g pistaća
Priprema:
Rastopite crnu čokoladu na pari. Odvojite belanca od žumanaca u posebne posude. Dodajte prstohvat soli u belanca i umutite na sneg zajedno sa dve supene kašike smeđeg šećera. U posebnu posudu sipajte slatku pavlaku, dodajte dve supene kašike smeđeg šećera i mutite dok ne dobijete mekan krem. Dodajte sveže izrendanu koru od pomoradže i rastopljenu čokoladu i dobro ohladite. Umutite žumanca sa kakaom u prahu. Dodajte čokoladu i ponovo promešajte smesu. Sjedinite sa umućenom pavlakom, a nakon toga pažljivo dodajte i belanca. Mešajte pažljivo dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite da se malo ohladi.
Sipajte braon šećer u suv tiganj i ostavite da se karamelizuje, nemojte mešati. Isecite pomorandžu na kriške, a nakon toga na četvrtine. Karamelizujte komade voća sa obe strane. Servirajte mus u desertne čaše i ukrasite karamelizovene pomorandže. Na kraju mus pospite pistaćima.