Čokoladni poljupci sa smeđim šećerom
Slatki mali čokoladni poljupici, umiveni tropskim ukusom kokosa, učiniće ovu jesen egzotičnijom.
Sastojci:
1 dl slatke pavlake
250 g maslaca
200 g Azucar Demero Muscovaldo smeđeg šećera
250 g kokosa
Za preliv:
150 g Schogetten crne, mlečne i bele čokolade
70 g maslaca
Priprema:
U posudu za kuvanje stavite slatku pavlaku, maslac i smeđi šećer i otopite ih na srednjoj temperaturi. Kada smesa provri, dodajte 250 g kokosa i sve sjedinite.
Pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje i izlijte smesu, pa je stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne. Kad se smesa stegla, dasku za sečenje obložite papirom pa prebacite kolač čije ste ivice lagano odvojili od pleha. Skinite papir i oblikujte kolač po želji – loptice, kockice ili neki drugi oblik pomoću modle.
Svaki uvaljajte u glazuru koju ste dobili otapanjem mlečne i crne čokolade i maslaca. Dodatno ih ukrasite topljenom belom čokoladom sa maslacem. Prijatno!