Čokoladni rolat sa bananom
Nepogrešiv spoj čokolade i banane u veoma sočnom kolaču.
Sastojci:
6 jaja
110 g Azucar Demero smeđeg šećera
25 g kakao u prahu
2 kašike brašna
125 g Schogetten tamne čokolade
250 g maskarponea
160 g karamel krema
1 banana
150 g Schogetten caramel brownie čokolade
Priprema:
Izmiksajte žumance i smeđi šećer. Dodajte kakao i brašno i dobro izmešajte. Dodajte tamnu čokoladu i dve kašike ključajuće vode pa izmešajte. Izmutite belanca i dodajte ih u čokoladnu smesu. Izlijte smesu u kalup za rolat obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite 12 min na 180°C.
Pospite kakaom, pokrijte papirom za pečenje pa okrenite kolač. Zarolajte kolač u papir i hladite 20 min. U posudi pomešajte maskarpone, karamel-krem, naseckanu tamnu čokoladu i narezanu bananu. Odrolajte kolač, premažite ga prelivom pa ponovno zarolajte. Pokrijte i stavite u frižider na pola sata. Pospite ga kakaom.