Čokoladni rolat sa brusnicama
Savršeni spoj svežeg ukusa brusnice i zdrave i prefinjene tamne čokolade u ovom rolatu dolaze do izražaja. Relativno brzo se sprema i idealan je uz kapućino ili druge tople napitke.
Za koru vam je potrebno:
- 100 g Schogetten tamne čokolade
- 120 g putera
- 120 g brašna
- malo soli
- 7 jaja
- 150 g šećera
- 2 kašike kakaa
Za fil vam je potrebno:
- 250 grama brusnica
- 1 kesica želatina
- 80 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilinog šećera
Za dekoraciju vam je potrebno malo kakaa.
Priprema:
Pre nego počnete sa pripremom rolata, zagrejte rernu na 200 stepeni.
Umutite puter i malo soli, tako da dobijete penastu smesu. Tome dodajte rastopljenu Schogetten tamnu čokoladu i dobro ujednačite. Postepeno dodajte žumanca.
Belanca umutite posebno sa šećerom, pa ih sa brašnom i kakao prahom dodajte u puter i čokoladu. Dobro ujednačite, a onda smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta. Pečen biskvit položite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah ga smotajte kako se ne bi izlomio.
Fil pripremite tako što ćete pavlaku umutiti sa vanilin šećerom i u nju dodati želatin napravljen po uputstvu sa kesice. Kada se masa sjedini, dodajte brusnice i izmešajte.
Koru namažite filom i ponovo urolajte. Pospite kakao prahom. Hladite oko 3 sata, a onda ga servirajte uz omiljeni topli napitak. Prijatno!