POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni rolat sa krem filom

Čokoladni rolat sa krem filom

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja,
  • 6 kašika Demero smeđeg šećera,
  • 3,5 kašika brašna,
  • 1,5 kašika kakaa

Za fil:

  • 250 gr maslaca,
  • 100 gr šećera u prahu,
  • 100 gr Schogetten bele čokolade,
  • 2 jajeta,
  • 100 gr Demero smeđeg šećera


Za glazuru:

  • 150 g Schogetten mlečne čokolade,
  • 4,5 kašike Carapelli maslinovog ulja
     

Priprema:


Umutiti sneg od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i dobro izmešati. Brašno prosejte sa kakaom, pa umešajte pažljivo varjačom u smesu od jaja i šećera. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni. Pečen biskvit istresite na vlažnu kuhinjsku krpu i urolajte.

Za fil umutite jaja i šećer. Činiju sa umućenim jajima stavite u posudu sa ključalom vodom, pa kuvajte fil na pari da se zgusne. Ostavite ga da se ohladi. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu, sipajte rastopljenu čokoladu, dobro umutite, i sastavite sa prohlađenim kremom. Ohlađenu koru premažite pripremljenim filom i ponovo uvijte u rolat. Premažite rolate tankim slojem fila i ostavite u frižideru da se dobro rashlade ili ih stavite nakratko u zamrzivač. Na laganoj vatri istopiti čokoladu s uljem, ali paziti da ne prokuva i lagano preliti rashlađeni rolat. Na kraju ukrasite rolat listićima mente, posuvši ih po čokoladnoj glazuri.
Ovaj rolat je idealan u kombinaciji sa kafom ili čajem. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.