Čokoladni rolat sa višnjama
Za ovaj recept vam nije potrebno mnogo umeća, iako na prvi pogled možda i ne izgleda tako. Krajnji ishod ove slatke gastronomije će vas oduševiti, zato prionite na posao.
Sastojci:
Za keks:
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
30 g kakaa
8 komada žumanaca
4 komada belanaca
80 g brašna
20 g gustina
Za fil:
40 g Azucar Demero smeđeg šećera
50 g Schogetten tamne čokolade, rendane
400 g svežih višanja
300 g slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Penasto umutite žumanca sa 50 g smeđeg šećera. Posebno belanca čvrsto ulupajte sa preostalim smeđim šećerom i lagano umešajte u masu sa žumancima. Brašno pomešajte sa gustinom i kakaom, pa sve to dodajte smesi od jaja.
Tako pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte pa pecite 10 minuta u rerni. Ispečenu koru izručite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i skinite papir za pečenje. Koru urolajte pomoću kuhinjske krpe i ostavite da se ohladi.
Za fil očistite višnje od koštica i prepolovite ih. Čvrsto ulupajte 300 ml slatke pavlake sa 20 g smeđeg šećera šećera. Umešajte rendanu tamnu čokoladu i višnje. Koru odmotajte, premažite je kremom sa višnjama, ponovo pažljivo urolajte i stavite na tacnu. Rolat ukrasite rendanom tamnom čokoladom ili kakaom. Do serviranja, držite u frižideru.