POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni saher desert

Čokoladni saher desert

Nema boljeg načina da vrele dane učinite podnošljivijim uz vrhunski desert sa čokoladom.

Sastojci:

Za kore:

100 g Schogetten tamne čokolade

3 komada jaja

50 g Azucar Demera smeđeg šećera

50 g brašna

75 g maslaca

¼ kašičice praška za pecivo

Za fil:

1 teglica džema od kajsija

400 g pavlake

100 g šećera u prahu

1 kesica vanillin šećera

Za glazuru:

100 g Schogetten tamne čokolade

100 ml slatke pavlake

20 g maslaca

 

Priprema:

U posudu stavite izlomljenu čokoladu i istopite je na pari. Ostavite da se ohladi, a potom dodajte žumanca i dobro umutite. Posebno umutite belanca. Dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Umućena belanca i brašno sa praškom za pecivo naizmenično i lagano dodajte čokoladnoj smesi i neprestano mešajte

Smesu potom stavite u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Od kore isecite 12 krugova. U posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. U šerpici ugrejte slatku pavlaku i u nju dodajte čokoladu i maslac. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Sklapanje deserta. U odgovarajuće čaše postavite jedan krug kore. Prelijte ga alkoholnim pićem koje ste razredili vodom (konjak, rum, liker). Stavite jedan sloj džema i pokrijte još jednim krugom od kore. Ponovo prelijte alkoholom i delom od umućene pavlake. Dobro poravnajte i prelijte glazurom. Ostavite ih u frižideru da se ohlade.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.