Čokoladni sladoled na štapiću
Dugi vreli dani idealno su vreme za sladoled. Možete ga napraviti sami bez mnogo truda a rezultat će vas oduševiti.
Sastojci:
2 kašičice gustina
350 ml mleka
300 ml slatke pavlake
100 g Azucar Demera smeđeg šećera
70 g kakaa
50 g Schogetten tamne čokolade
prstohvat soli
2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi umutite gustin sa dve kašike mleka a zatim dodajte i umutite ostatak mleka, pavlaku, šećer, kakao, čokoladu i so. Ostavite da smesa provri na srednjoj temperaturi neprestano mešajući. Kad provri kuvajte još minut uz stalno mešanje. Nakon što smesu skinete sa vatre, dodajte vanilu i pomešajte. Smesu sipajte u kalupe i dodajte štapić. Ubacite u zamrzivač i ostavite minimalno četiri sata da se prohladi. Vodite računa da je rok trajanja ovako pripremljenog sladoleda najduže sedam dana. Sladoled možete obogatiti dodacima, a naša preporuka su pistaći ili dražeje sa ukusom pomorandže.