Čokoladni tart bez pečenja
Nepečena podloga od keksa, čokoladni ganaš i voće odozgo je sve što vam je potrebno za ove letnje dane.
Sastojci:
Za podlogu:
250 g mlevenog keksa
100 g otopljenog putera
25 g kakaa
2 kašike meda
1 kašika ruma
3 kašike mleka
Za čokoladni ganaš:
200 ml neutralne pavlake
100 g Schogetten tamne čokolade
200 g Schogetten mlečne čokolade
voće za dekoraciju
Priprema:
Podloga
Najpre otopite puter pa ostavite da se malo prohladi. Za to vreme sameljite keks. Dodajte kakao, otopljen puter, med i rum pa sve dobro sjedinite u blenderu. Na kraju dodajte mleko i sve dobro izmešajte tako da dobijete mrvičastu smesu.
Uzmite kalup za tart prečnika 23 cm, i dobro utapkajte smesu prstima, po dnu i sa strane. Ostavite podlogu u frižider dok pripremate ganaš.
Za pripremu ganaša u odgovarajuću šerpu ulijte pavlaku za kuvanje i zagrevajte na srednjoj temperaturi. Skinite sa vatre pre nego što proključa i ubacite obe vrste čokolade. Izmešajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne gobijete glatku smesu. Neka se prohladi oko 5 minuta pre nego što izlijete na podlogu.
Izvadite podlogu iz frižidera i izlijte ganacš preko. Poravnajte i vratite u frižider na hlađenje preko noći. Sutradan dekorišite voćem po želji.