POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni tart sa lešnicima

Čokoladni tart sa lešnicima

Kombinacija tamne čokolade, mekanog, tankog testa i lešnika, već obećava fantastičnu simfoniju ukusa. Evo kako da napravite ovaj slasni desert:

Za testo je potrebno:

•    30 grama kakaa 
•    250 grama brašna 
•    prstohvat soli
•    200 grama maslaca koji je stajao na sobnoj temperaturi
•    100 grama šećera
•    vanilin šećer
•    jedno jaje

Za fil je potrebno:

•    300 gr Schogetten tamne čokolade
•    200 grama lešnika 
•    2 bourbon vanile
•    nekoliko kašika šećera, po ukusu
•    2 dcl slatke pavlake 
•    malo ruma

Priprema testa:

Pomešajte brašno sa kakaom, šećerom i dodajte u to mrvicu soli i maslac. Kratko mesite, pa dodajte umućeno jaje. Sjedinite testo i stavite ga pola sata u frižider. 

Nakon toga, razvijte testo i njime obložite kalup za pitu. Prekrijte ga papirom za pečenje i pospite zrncima pasulja, kako se ne bi podiglo u toku pečenja.

U rerni na 180°C peći sedam do deset minuta. Nakon toga izvadite iz rerne, a kada se ohladi i iz kalupa.

Priprema fila:

Prepržite 150 gr lešnika u rerni i onda ih usitnite na male komadiće. Otopite 200 gr Schogetten čokolade, dodajte bourbon vanilu, malo šećera i malo po malo slatke pavlake. Kad se malo ohladi smesa, dodati u nju lešnike.

Usitnite preostalih 100 gr Schogetten tamne čokolade, u to dodajte jednu bourbon vanilu i malo ruma, pa to prelijte zagrejanom slatkom pavlakom i mešajte dok ne postane glatka smesa.

Kad se kora sasvim ohladila, napunite je prvo smesom čokolade s lešnjacima, pustite pet minuta da se to malo stvrdne i zatim preliti još pomalo toplim čokoladnim nadevom bez lešnika.
Ukrasiti narendanim preostalim lešnicima. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.