Čokoladni tart sa sladoledom
Vreme je za sladoled, ali u kombinaciji sa čokoladom. Ima li šte lepše?
Sastojci:
300 g brašna
50 g kakaa u prahu
170 g putera
100 g Azucar Demera smeđeg šećera
1 kašika likera od čokolade
1 kašika vode
2 jajeta
Za fil:
3 dl slatke pavlake
100 g Schogetten tamne čokolade
2 jajeta
1 kesica vanilinog šećera
0.25 kašičice soli
Priprema:
U blender stavite brašno, kakao, puter, smeđi šećer, liker od čokolade, vodu i jaja. Napravite čvrstu masu i ostavite da odstoji.Napravite koru i pecitei na 180 stepeni 10 minuta. Ostaviti da se kora prohladi.
Ukuvajte pavlaku do ključanja i ubacite čokoladu i lagano mešajte. Jaja i smeđi šećer umutite s malo soli i prelijte preko rashlađene kore.Stavite u rernu da se peče 20 minuta.Kada se ispeče ostavite da se prohladi i stegne nekoliko sati.Služite blago prohlađeno uz sladoled.