Čokoladni trufli
Kada ih jednom probate, uvek ćete im se vraćati!
Sastojci:
za kuglice
150 g Schogetten tamne čokolade
200 g Schogetten mlečne čokolade
2 kašike konjaka
1 kašika likera Amaretto
250 ml slatke pavlake
1 kašika maslaca
2 kašike ušećerene kora pomorandže
za glazuru:
100 g Schogetten tamne čokolade
30 g šećera u prahu
30 g kakaa
30 g lešnika
Priprema:
Skuvajte slatku pavlaku, a kada provri sklonite sa vatre i prelijte preko obe vrste čokolada. Mešajte dok se čokolade u potpunosti ne otope. Dodajte sve ostale sastojke, promešajte i ostavite u frižideru da dobro očvrsne, preko noći ili na nekoliko sati.
Čokoladu za glazuru otopite na pari na srednjoj vatri, pa ohladite do sobne temperature. Od čokoladne smese oblikujte rukama kuglice, pa pomoću čačkalice uvaljajte ih pažljivo u otopljenu čokoladu te brzo uvaljajte trećinu u šećer u prahu, drugu trećinu u kakao i treću u izdrobljene lešnike, ali tako da rukama okrećete tanjir da se kuglica sa svih strana oblože. Ostavljate ih u smesi u kojoj ih valjate, dok čokolada na kuglicama ne očvrsne.