POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Crveni kolač

Crveni kolač

Sastojci:

  • 30 g crvene boje za biskvit,
  • 2 kašike kakao praha,
  • 1 kašičica vanila ekstrakta,
  • 60 g maslaca,
  • 160  g  šećera, 
  • 2  veća  jajeta, 
  • 130  g  brašna, 
  • 100  g  Buter  mleka, 
  • 1  kašičica  soli, 
  • 1  kašičica sirćeta od jabuke,
  • 1 kašičica sode

 

Glazura

  • 2 šoljice mleka,
  • 1/2 čaše brašna,
  • 100 g hladnog maslaca,
  • 2 kašičice vanila ekstrakta


Priprema:


Rernu  u  kojoj  ćete  peći  zagrejati  na  200*C.  Okruglu  posudu  za  pečenje  podmazati  uljem  i brašnom, a sa strana postaviti papir za pečenje. Umutiti zajedno crvenu boju za biskvit, kakao u prahu i ekstrakt vanile. To dobro umešati tako da ne ostanu loptice kakaa. Mikserom umešajte šećer i maslac sve dok ne dobije svetlo kremastu boju. Dodajte jaja jedno po jedno i između njih kratko mešajte mikserom. Brašno dodajite u tri dela, naizmenično sa buter mlekom. Dodajte so, a nakon toga dodajte prvu smesu koju ste napravili u kojoj se nalaze kakao i crvena boja za biskvit. Sve to dobro umešajte.
Odvojeno u posudi umešajte sodu za pečenje i sirće od jabuke, a onda dodajte testu pa dobro
izmešajte.
Testo podeliti u tri tepsije i odvojeno peći 20-tak minuta. Nakon što se biskvit ispekao ostavite da se ohladi 10-tak minuta.

Glazura:

U činiju za kuvanje umešajte mleko i brašno te na srednjoj temperaturi mešati sve dok smesa ne postane glatka i gusta. Neka se ovo hladi oko 40 minuta, a nakon što se ohladilo skinite kožicu sa vrha. U međuvremenu dok se gornja smesa hladi, u jednu činiju stavite maslac i šećer i mikserom
umešajte dobro. Dodajte ekstrakt vanile i ponovo dobro umešajte.
U tri dela u smesu maslaca i šećera mikserom umešajte smesu koja se ohladila i sa koje ste
skinuli kožicu sa vrha.
Izaberite najdeblju koru za bazu torte i premažite je jednim delom glazure. Na nju postavite drugu koru koju ćete takođe premazati glazurom. Na vrhu postavite poslednju, po mogućnosti najtanju  koru,  i  premažite  je  ostatkom  glazure  koju  ćete  razmazati  i  po  rubovima  kolača.
Ostavite  da  se  sve  to  ohladi  pola  sata  da  bi  se  glazura učvrstila.  Kolač  možete  ukrasiti
narendanom čokoladom. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.