Dijetalni čokoladni keks
Nakon praznika ne morate u potpunosti da se odreknete slatkiša, dovoljno je samo da im nađete zdraviju varijantu. Jedino za šta ćete ostati uskraćeni je višak kalorija.
Sastojci:
50 g Azucar Demero smeđeg šećera
100 g Schogetten tamne čokolade
30 g kakaa
130 g putera
2 jaja
150 g integralnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
badem za dekoraciju
Priprema:
U maslac otopljen na sobnoj temperaturi umiksajte smeđi šećer. Potom dodajte redom jaje, inegralno brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i kakao.
Dodajte komadiće crne čokolade i sve zajedno ručno promešajte. U slučaju da vam je smesa previše tvrda, slobodno dodajte malo mleka. Od smese rukama oblikujte loptice, koje malo spljoštite da poprime oblik keksa.
Poslažite ih na pleh obložen papirom za pečenje tako da se ne dodiruju. Pecite ih u rerni 20-ak minuta na 150°C, a ako želite možete ih pre pečenja ukrasiti komadićima badema ili oraha. Gotovi keksići moraju biti malo mekši iznutra, a spolja hrskavi.