Domaći čokoladni namaz
Ako ste i vi od onih koji jutro započinju slatkim, onda je ovaj recept idealan za vas.
Sastojci:
150 g oljuštenih lešnika
100 g Schogetten tamne čokolade
1 kašika kakaa
300 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
½ kašičice ekstrakta vanile
2 kašike mleka, prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje, rasporedite lešnike i pecite ih desetak minuta. Obavezno ih protresite jednom tokom pečenja. Kad poprime zlatnu boju, stavite ih u blender i usitnite ih što više.
Rastopite tamnu čokoladu na laganoj vatri, sipajte kondenzovano mleko i dobro promešajte. Čokoladu, kakao, ekstrakt vanile, so i lešnike stavite u blender. Kad se svi sastojci sjedine, dodajte mleko kako namaz ne bi bio previše gust. Izmiksajte, probajte i dodajte još mleka po potrebi.
Ovako pripremljen namaz možete da držite u tegli na sobnoj temperaturi četiri, a u frižideru do mesec dana.