POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Domaći čokoladni namaz

Domaći čokoladni namaz

„Prste da pojedeš!“, rekli bi ljubitelji čokolade. I ne bi pogrešili. Ovo je najbolji čokoladni namaz koji smo probali u našoj kuhinji. Probajte ga i vi!

Sastojci:

•    100 g lešnika
•    100 g Schogetten mlečne čokolade (poruči OVDE)
•    200 g tamne čokolade (za kuvanje ili sa minimalno 70 % kakaa) 
•    150 g Azucar Demero šećera u prahu (poruči OVDE)
•    1,5 dl punomasnog mleka (3,2 % m.m.)
•    1 dl suncokretovog ulja 
•    1 vanilin šećer

Priprema:

Lešnike posložite na masni papir u tepsiju i stavite u rernu na 170 stepeni – 15 minuta. Svakih 5 minuta ih promešajte da se ravnomerno ispeku. Nakon što su gotovi, potrebno ih je ohladiti. Pečenim lešnicima ogulite ljusku.

U blenderu sameljite lešnike u što finiju pastu sličnu maslacu (oko 3 minuta). Dodajte im šećer u prahu i kratko izmiksajte.

Tamnu i mlečnu čokoladu iseckajte  jako sitno i dodajte u blender. Zatim opet izmiksajte.

Dodajte vanilin šećer, mleko i ulje i opet miksajte sve dok ne dobijete glatku jednoličnu smesu.

Smesu stavite u posudu i kuvajte u činiji koju ste pretodno stavili na činiju sa kipućom vodom (kuvanje na pari), stalno mešajući varjačom do željene gustine.

Namaz ulijte u suvu zagrejanu teglicu, ostavite da se potpuno ohladi i onda ga zatvorite poklopcem.

Čuvajte na hladnom mestu.

Ovaj namaz možete koristiti za palačinke, namazan na hleb ili, na mnogima najbolji način – kašičicom direktno iz teglice. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.