Domaći puding sa tamnom čokoladom i smeđim šećerom
Isprobajte sami ukusniju i zdraviju varijantu pudinga. Brza, slatka i lagana poslastica.
Sastojci
- 400 ml mleka
- 30 g skrobnog brašna
- 30-50 g Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
- 2 žumanca
- prstohvat soli
- 75 g Schogetten tamne čokolade (poruči OVDE)
- 100 ml slatke pavlake
- voće (po želji)
Priprema
U posudi pomešajte mleko, jaja, skrob i šećer varjačom, tako da nema grudvica. Stavite da se kuva na laganu vatru uz stalno mešanje. Kad smesa počne da vri, počeće se i zgušnjavati. Kuvajte uz mešanje sve dok ne dobijete gustoću pudinga. Zatim skinite s vatre i umešajte izrendanu čokoladu sve dok se ne otopi.
Vrući puding presipajte u činije i pustite da se ohladi. Ako ne želite da se stvori korica, svaku činiju prekrijte s prozirnom folijom tako da dodiruje puding.
Izmiksajte slatku pavlaku, pa ukrasite hladni puding. Poslužite uz omiljeno voće. Prijatno!