Domaći sladoled od jogurta i šumskog voća
Ovaj osvežavajući i veoma ukusan domaći sladoled možete napraviti brzo i lako, a uz njega topli dani će postati prijatniji.
Sastojci:
2 šoljice šumskog voća (svežeg ili zamrznutog)
2 kašike meda
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
1 kašičica ekstrata od vanile (po želji)
400 ml jogurta
50 ml mleka
½ šolje muslija
Priprema:
Šumsko voće, smeđi šećer i 1 kašiku meda umutite mikserom. Pomešajte jogurt, mleko, 1 kašiku meda i ekstrat vanile. U to dodajte voće i samo lagano prođite nožem tako da smesa bude šarena.
Napunite kalupe za sladoled do pola, pa dodajte malo muslija. Svaki kalup lupite o radnu površinu kako bi višak vazduha izašao. Nakon toga napunite kalupe do vrha i za kraj pospite sa još malo muslija. Ponovno lupite svaki kalup i stavite drvene štapiće. Držite u zamrzivaču najmanje šest sati.