Domaći sladoled sa tamnom čokoladom
Da li ste razmišljali o tome kako da se rashladite u vrelim danima koji dolaze? Hladni napici jesu dobra ideja, ali kad vam dođu iznenadni gosti, a želite uvek da imate posluženje, možete probati domaći sladoled sa Frankonia tamnom čokoladom.
Potrebno je: 5 belanaca
10 supenih kašika Demero smeđeg šećera
5 žumanaca
5dl slatke pavlake
Vanilin šećer
3dl mleka
200gr Frankonia tamne čokolade
100gr lešnika
Priprema: Mleko staviti u šerpu da se dobro zagreje. U činiju umutiti žumance pa mu dodati šećer. U vrelo mleko umutiti žumance i pustiti da se smesa zgusne kao kad spremate puding. Sklonite sa ringle. Umutite posebno belance pa ga dodajte prohlađenoj smesi od mleka i žumanaca. Zatim umutite slatku pavlaku pa joj dodajte rastopljenu čokoladu. Sjedinite obe smese. Sve dobro izmešajte pa preručite u činiju i po vrhu pospite seckanim lešnicima. Ako sipate u staklene čaše, umesto lešnika možete ukrasiti slatkom pavlakom ili šarenim jestivim mrvicama.