Dva recepta za čokoladne Cake-pops
Sigurno ste imali priliku da vidite, a možda i da probate ove vesele, slatke i dekorativne kolačiće. Odlični su za sve vrste proslava, a vole ih i deca i stariji. Donosimo vam dva recepta, jedan je brz, a drugi samo malo zahtevniji:
Recept 1
Sastojci
• 20 štapića za ražnjiće
• 175 gr Hig Hagemann Black Magic keksa (poruči OVDE)
• 50 gr krem sira
• 200 gr Schogetten mlečne čokolade (poruči OVDE)
• malo ulja
• jestive mrvice
Priprema
Sameljite dobro keks i dodajte im krem sir. Izmešajte dobro da dobijete smesu, pa oblikujte kuglice. Kuglice nabodite na štapiće za ražnjiće
Stavite kuglice u zamrzivač oko pola sata. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. Izvadite kuglice, umačite ih u čokoladu, pa u jestive mrvice.
Recept 2
• 300g Mlevenog keksa po želji
• 200g putera
• 2oog Azucar Demero smeđeg šećera u prahu (poruči OVDE)
• 7 kašika svežeg soka od pomorandže
• 200g Schogetten bele čokolade
• 200g Schogetten crne čokolade
• 4 kašike ulja
• 44 štapića za roštilj
• Jestive mrvice
Priprema
Pomešajte keks, sok, mputer i smeđi šećer u prahu, pa rukom zamesite glatku masu. Pravite loptice, zabodite u njih roštiljski stapić, pa ih stavljajte u frižider da se stegnu.
Posle nekoliko sati, rastopite sa 2 kašike ulja crnu, i belu čokoladu (takođe sa uljem) u odvojenim šerpicama, pa ih ostavite da se malo prohlade, pa počnite sa dekoracijom.
Uživajte i budite kreativni, tako ćete na kraju dobiti vaših ruku savršeno delo!
Prijatno!