Džem od kajsija sa đumbirom
Verujemo da se slažete da nema boljeg jutra od jutra koje započinjemo uz slasne zalogaje obogaćene domaćim džemom. Sada je pravo vreme za pravljenje ovog slatkog zadovoljstva.
Sastojci:
3 kg kajsija
1.6 kg Azucar Demero smeđeg šećera (4 teglice šećera), a ako su kajsije slatke možete smanjiti količinu šećera na 2-3 teglice
4-5 kašika sveže rendanog đumbira
6 kašika isceđenog soka limuna
Priprema:
Oprane i odvojene od koštica, kajsije stavite u šerpu, dodajte smeđi šećer, đumbir i limunov sok. Na visokoj temperaturi kuvajte do momenta ključanja, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još oko 30 minuta uz stalno mešanje. U tople tegle, koje ste prethodno zagrejali u rerni, sipajte vruć džem.