POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Ekleri u boji

Ekleri u boji

Šareni, veseli, ukusni ekleri, obradovaće svako dete, ali i one starije. Prava simfonija boja i aroma idealna je za vikend-dezert.

za testo: 

  • 75 g putera, 
  • 80 g brašna
  • 3 kom jaja. 

Za fil: 

Za glazuru u boji: 

  • 200 g šećera u prahu, 
  • belance, 
  • pola limuna, 
  • boje za kolače i paketić šarenih bombona

Za čokoladnu glazuru:

Priprema:
Pomešajte mleko sa 70 g šećera i kuvajte do vrenja. Penasto umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte brašno, promešajte da se sjedini, pa postepeno sipajte u ključalo mleko i, uz snažno mešanje, kuvajte pet minuta, pa ostavite sa strane da se ohladi. 
Kuvajte 1 dl vode da proključa, dodajte prstohvat soli i komadiće putera i čim se puter otopi sklonite s ringle, dodajte brašno i snažno promešajte. Kada se masa malo ohladi dodajte jedno po jedno jaje ne prestajući da mešate, da dobijete gusto, glatko testo. Dobijeno testo sipajte u kolačarski fišek i odvajajte trake testa u pleh, obložen kolačarskim papirom. Pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene eklere sasvim ohladite, pa na jednom kraju probušite rupicu i punite ih ohlađenim kremom, uz pomoć kolačarskog fišeka. 
Posebno pomešajte belance sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobijenu mešavinu preručite u nekoliko činijica i u svaku sipajte kap-dve boje za kolače. Površinu eklera premažite glazurom u boji i odozgo zalepite šarene bombonice. Do serviranja čuvajte u frižideru.
Čokoladna glazura:
Otapajte čokoladu sa mlekom i šećerom, a zatim dodajte gustin. Sve vreme mešajte kako se ne bi stvarale grudvice. Glazuru stavite preko nafilovanih eklera.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.